Бібліотека працює з 11.00-18.00. Вихідний:субота

четверг, 27 апреля 2017 г.

14.02.2017р. День Святого Валентина "Зроби валентинку своїми руками".

"Зроби валентинку своїми руками"      

Багато хто вважає, що свято Дня Святого Валентина, так само як і Хелловін, прийшло до нас із Заходу, однак це не так. Народився День закоханих (принаймні у тій формі, яку ми знаємо сьогодні) в середньовічній Європі, звідки згодом помандрував до Америки, а до нас дістався разом з незалежністю.
    Так от, 14 лютого пов’язане з ім’ям християнського святого Валентина. От тільки історія частенько замовчує, що таких персонажів насправді було як мінімум троє: Священик і лікар, якого стратили 14 лютого під час гонінь на християн за часів Клавдія ІІ.
  Єпископ, з яким фактично сталось те ж саме: був убитий за приналежність до християнства під час панування Авреліана. Стратили його теж 14 лютого, і навіть поховали в тому ж місці, що і його попередника. Це часто спричиняло різного роду непорозуміння.
     
 Кандидат на пост Папи, що проживав у Єгипті та у своїх проповідях говорив про шлюб як ідеал християнської любові. Однак про його смерть та місце поховання нічого не відомо.
     
     
Вважається, що усі три Валентина возвеличували кохання, допомагали молодим залагоджувати суперечки і охоче вінчали закоханих. Та все ж багато людей більше схиляються до думки, що покровителем закоханих був саме єпископ Валентин. 


 День Валентина – свято доволі розповсюджене. Його святкують майже у всіх країнах світу. 


Діти своїми руками виготовляли "валентинки".
















Підготувала і провела  Кічук С.І. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий